Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1/125)^(3x+7)=root(5)(25^(4x+3))`

`5^(-3*(3x+7))=5^(2/5*(4x+3))`

`-3*(3x+7)=2/5*(4x+3)`

`-9x-21=8/5*x+6/5`

`53/5*x=-111/5`

`x=-111/53`
0