Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`8/root(4)(32^(3x+5))=(0.5)^(x+3)*1/64`

`2^3/(2^(5*(3x+5)/4))=2^((-x-3))*2^(-6)`

`3-(5/4*(3x+5))=-x-3-6`

`3-15/4*x-25/4=-x-9`

`(-13-15x)/4=-x-9`

`-13-15x=-4x-36`

11x=23

`x=23/11`
0