Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(2^(x+3))*root(3)(8^(x+2))=(1/2)^(4x+1)`

`(x+3)/2+(3*(x+2))/3=-(4x+1)`

`1/2*x+3/2+x+2=-4x-1`

`3/2*x+7/2=-4x-1`

`11/2*x=-9/2`

`x=-9/11`
0