Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1/49)^(x-3)*1/(root()(7^(x+1)))=(1/7)^(2x+1)`

`7^(2*(3-x))*7^[(-1/2*(x+1))]=7^((-2x-1))`

`6-cancel(2x)-1/2*x-1/2=-cancel(2x)-1`

`11/2-1/2*x=-1`

`-1/2*x=-13/2`

`x=13`

Ell:

`(1/49)^(13-3)*1/(root()(7^(13+1)))=(1/7)^(2*13+1)`

`7^(-20)*7^(-7)=7^(-27)`

`7^(-27)=7^(-27)`
0