Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3^(4x+5)*root()(27^(x+5))/9^(2x-4)=(1/81)^(6-x)`

`3^(4x+5)*3^(3*(x+5)/2)/3^(2*(2x-4))=3^(4*(x-6))`

`3^((4x+5)+3/2*(x+5)-4x+8)=3^(4x-24)`

`cancel(4x)+5+3/2*x+15/2-cancel(4x)+8=4x-24`

`41/2+3/2*x=4x-24`

`5/2*x=89/2`

`x=89/5` (17,8)

Az ellenőrzést meghagyom neked.
0