Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Öcsikémnek a házi feladata.

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Egy körhenger felszíne 1060,3 cm² a térfogata 2650,7 cm³. Ebből a hengerből kifaragunk egy a henger magasságával megegyező körkúpot. Majd a faragás melléktermékéből egy gömböt gyúrunk. Számítsa ki az összegyúrt gyömb felszínét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A = `2*r^2*pi+2*r*pi*m` = 1060,3 `cm^2` (nem kell)

V = `r^2*pi*m` = 2650,7 `cm^3`

A körkúp térfogata: `V_("kúp")` = `(r^2*pi*m)/3` = `V/3`

A faragvány maradványa: `V_("maradék")` = `(2*V)/3` = `(2*2650.7)/3` = 1767,1 `cm^3`

A gömb térfogata is ennyi.

A sugara:

`r=root(3)((3*V)/(4*pi))` = `root(3)((3*1767.1)/(4*3.14))` = 7,5 cm

A felszíne tehát:

`A_("gömb")` = `4*r^2*pi` = `4*7.5^2*3.14` = 706,86 `cm^2`.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0