Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban segítene valaki?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1143
A 250 m hosszú hídon 340 m hosszú tehervonat halad át 72 km/h sebességgel. Mennyi ideig tart míg a szerelvény teljesen áthalad a hídon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Rajzolj ábrát!

A vonatnak `d = 250 + 340 = 590` métert kell megtennie, hogy teljesen áthaladjon a hídon.
`72(km)/h=20m/s`

`v=d/t => t=d/v`

`t=590/20`
`t=29.5 sec`

A vonat `29.5` másodperc alatt halad át a hídon.
0