Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
843
Egy 30 fős érettségiző osztályban 16 tanulónak van középfokú nyelvvizsgája angol nyelvből vagy francia nyelvből, közülük 3 tanulónak mindkét nyelvből, 9 tanulónak csak angolból.
a) Hány tanulónak nincs középfokú nyelvvizsgája sem angolból, sem franciából?
b) Hány tanulónak van francia nyelvből középfokú nyelvvizsgája?
c) Hányféleképpen választható ki az osztály tanulói közül három úgy, hogy legalább kettőnek legyen angol vagy francia középfokú nyelvvizsgája?
d) Hány tanulót kell véletlenszerűen kiválasztani ahhoz, hogy közöttük legalább egynek biztosan legyen középfokú angol nyelvvizsgája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) mindkét: 3
angol:9
= 14
hány tanulónak van középfokú vizsgája? 16-nak
francia: 16-14= 2 tanulónak
30-16=14 14 tanulónak egyik középfokú vizsgája sincs

b) 2
c) -
d) -
Sajnálom, nem tudom
1