Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
654
Jelöld A-val a kétjegyű pozitív páros számok halmazát, B-vel az 50-nél kisebb, 3-mal osztható pozitív egész számok halmazát!
(Képet mellékeltem) :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A= 90/2=color(red)(45 \ db)` kétjegyű pozitív páros szám van.

`B=48/3=color(red)(16 \ db)` 50-nél kisebb 3-al osztható szám van.

`AcupB=45 + 16= color(red)(61 \ db)`

`AcapB= color(red)(7 \ db)` olyan szám van mely eleme mindkét halmaznak hiszen 50-ig ennyi szám van ami osztható 3-al és 2 val is.

`A\\B=16-7=color(red)(9 \ db)` olyan szám van amely csak A halmazban szerepel.

`B\\A=45-7=color(red)(38 \ db)` olyan szám van mely csak B halmazban szerepel.
1