Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Képet mellékeltem. :)
Egy gimnáziumi osztály 28 tanulója közül emelt szintű érettségi vizsgát tesz magyarból 6, történelemből 9, matematikából 12 diák. Magyarból is és történelemből is 3-an, matematikából is és történelemből is 4-en vizsgáznak emelt szinten. Olyan diák, aki a magyart és a matematikát is választotta volna, nincs. Az ábra (mellékelt képen) kitöltése segítségével válaszolj: hány olyan tanuló van ebben az osztályban, akik nem tesznek emelt szintű vizsgát
a) sem magyarból, sem matematikából;
b) sem magyarból, sem történelemből;
c) sem történelemből, sem matematikából;
d) sem magyarból, sem történelemből, sem matematikából?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`9-4-3=color(red)(2 \ db)` ilyen diák van.

b.)
`12-4=color(red)(8 \ db)` ilyen diák van.

c.)
`6-3=color(red)(3 \ db)` ilyen diák van.

d.)
`28-2-8-3=color(red)(15 \ db)` diák van aki nem tett emelt szintű érettségit egyik tárgyból sem.
1