Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték 12

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
348
Határozzuk meg a `lim_(x->oo)x^2/2^x` határértékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam a levezetést és a függvényt is ábrázoltam. Látszik, hogy végtelenben tényleg a 0-hoz tart.
0

`lim_(x->oo)x^2/2^x=lim_(x->oo)(2x)/(2^x*ln2)=lim_(x->oo)2/(2^x*(ln2)^2)=color(red)(0)`

A számláló véges, a nevező határértéke végtelen, így a tört határértéke 0.
0