Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték 10

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
364
Határozzuk meg a `lim_(x->2)(x^2-4x+4)/(x^2-5x+6)` határértékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x rightarrow 2)(x^2-4x+4)/(x^2-5x+6)` = `lim_(x rightarrow 2)((x-2)*cancel((x-2)))/(cancel((x-2))(x-3))` = `lim_(x rightarrow 2)(x-2)/(x-3)` = `(2-2)/(2-3)` = `0/(-1)` = 0
1