Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
425
Határozzuk meg a `h(x)=(2x^2e^x)/cosx` függvény deriváltját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`h'(x)=((2x^2e^x)'*cosx-2x^2e^x*cosx')/(cos^2x)=([(2x^2)'e^x+2x^2e^x']'*cosx-2x^2e^xcosx')/(cos^2x)=color(red)(((4xe^x+2x^2e^x)*cosx+2x^2e^x*sinx)/(cos^2x))`
0