Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték 7

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
395
Határozzuk meg a `lim_(x->oo)(5x^2-7x+9)/(2x^2+1)` határértékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x->oo)(5x^2-7x+9)/(2x^2+1)=lim_(x->oo)(5-7/x+9/x^2)/(2+1/x^2)=(5-7*0+9*0)/(2+0)=color(red)(5/2)`
0