Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték 6

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
362
Határozzuk meg a `lim_(x->1)(x^3+4x^2-x-4)/(x-1)` határértékét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
= `((x^2-1)*x+(x^2-1)*4)/(x-1)` = `((x+4)(x+1)*cancel((x-1)))/cancel((x-1))` = `(x+4)(x+1)` = `(1+4)(1+1)` = `5*2` = 10
0