Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1291
Bálintéknak három kutyájuk van: Morzsi, Panír és Zsömi. Bálint megmérte a három kutya
tömegét. Megállapította, hogy Zsömi 25 kg-mal nehezebb Morzsinál, és Zsömi 17 kg-mal
nehezebb Panírnál. A három kutya tömege együtt 54 kg.
a) Mi a neve a legnagyobb tömegű kutyának? .....................................................................
b) Hány kilogrammal nehezebb Panír Morzsinál? ...............................................................
c) Hány kilogramm a kutyák tömege?
Morzsi: ……… kg Panír: ……… kg Zsömi: ……… kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

Zs = M + 25 `rightarrow` M = Zs-25

Zs = P + 17 `rightarrow` P = Zs-17

Zsömi a legnehezebb (mindkét kutyánál nehezebb)

b, A különbség 25-17 = 8 kg

c,

Zs + P + M = 54

Zs + (Zs-25) + (Zs-17) = 54

`3*Zs-42=54`

`3*Zs=96`

Zs = 32

M = Zs - 25 = 32 - 25 = 7

P = Zs - 17 = 32 - 17 = 15

Morzsi 7 kg, Panír 15 kg, Zsömi 32 kg.
0