Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gombóc Artúr fogyókúra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1256
Gombóc Artúr fogyókúrába kezdett. A fogyókúra 2. napjától kezdődően minden nap feleannyi
csokit evett meg, mint az azt megelőző napon úgy, hogy a 4. nap végére még 1000 gramm
csokoládéja megmaradt. A harmadik nap végén 1500 gramm csokija volt.
a) Hány gramm csokit evett meg a 4. napon? ......................................................................
b) Hány gramm csokija lesz az 5. nap végére? ....................................................................
c) Hány gramm csokit evett meg az 1. napon? ....................................................................
d) Hány gramm csokija volt a fogyókúra kezdetén? ............................................................ ba kezdett. A fogyókúra 2. napjától kezdődően minden nap feleannyi
csokit evett meg, mint az azt megelőző napon úgy, hogy a 4. nap végére még 1000 gramm
csokoládéja megmaradt. A harmadik nap végén 1500 gramm csokija volt.
a) Hány gramm csokit evett meg a 4. napon? ......................................................................
b) Hány gramm csokija lesz az 5. nap végére? ....................................................................
c) Hány gramm csokit evett meg az 1. napon? ....................................................................
d) Hány gramm csokija volt a fogyókúra kezdetén? ............................................................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a, A negyedik napon tehát megevett 1500-1000 = 500 g csokit.

b, Az ötödik napon megevett feleannyit, vagyis 250 g csokit, maradt 1000-250 = 750 g csokija.

c, A harmadik napon megevett `2*500` = 1000 g csokit, a másodikon `2*1000` = 2000 g csokit, az első napon tehát megevett `2*2000` = 4000 g csokit.

d, A harmadik nap végén volt 1500 g csokija, az első három napon megevett 1000+2000+4000 = 7000 g csokit, akkor induláskor 7000+1500 = 8500 g csokija volt.
0