Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték 3

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
418
Adjuk meg a `c_n=root(3)(n^2-4n)/(root(3)(3n^2+1))` sorozat határértékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`c_n=root(3)((n^2-4n)/(3n^2+1))` = `root(3)((n^2+1/3-1/3-4n)/(3n^2+1))` = `root(3)(1/3-(4n+1/3)/(3n^2+1))` = `root(3)(1/3-0)` = `root(3)(1/3)`
0