Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos valaki segít

Főoldal » Általános iskola » Fizika
492
Fizika csatoltam a kèpet 8-12 ig kell még csinálni.
A 8 b ben a 320g helyet 312 g
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
úgy jó ha leírom a képleteket és hogy kell megoldani hogy közbe te is tanulj valamit?
0

A sűrűséget(ρ) a tömeg(m) és a térfogat(V) hányadosa adja meg.
Tehát ρ = m/V Ennek a mértékegysége pedig kg/m³
Ha nem kg vagy m³ be vannak a feladatban a számok akkor pedig át kell váltani őket. és csak utána számolni.

Teljesítmény kiszámítása:
A teljesítményt(P) az elvégzett munka(W) és a közben eltelt idő(t) hányadosaként tudod kiszámolni.
Tehát P = W/t és így tovább
0

8. Feladat
a.)
`rho=m/V=(1.300 \ kg)/(0,5 \ m^3)=color(red)(2.600 \ (kg)/(m^3))`

b.)
`V=m/rho=(312 \ g)/(7,8 \ g/(cm^3))=color(red)(40 \ cm^3)`

c.)
`m=V*rho=50 \ cm^3*1,6 \ g/(cm^3)=color(red)(80 \ g)`



9. Feladat

`E=4 \ kg*15 \ ("Mj")/("kg")=color(red)(60 \ "Mj")`



10. Feladat

`P=W/t=(4.200 \ J)/(30 \ s)=color(red)(140 \ W)`



11. Feladat
a.)
`rho=m/V=(96 \ g)/(40 \ cm^3)=color(red)(2,4 \ g/(cm^3))` Ez az anyag vasbeton. Legalábbis én ezt találtam :D

b.)
`E=0,8 \ kg*45 \ ("Mj")/("kg")=color(red)(36 \ "Mj")`

c.)
`P=W/t=(135 \ Kj)/(1,5*60 \ s)=color(red)(1,5 \ KW)`



12. Feladat
a.)
`500 \ ml=500 \ cm^3`

`rho=m/V=(440 \ g)/(500 \ cm^3)=color(red)(0,88 \ g/(cm^3))`

b.)
`rho=m/V=(280 \ g)/(500 \ cm^3)=color(red)(0,56 \ g/(cm^3))`

c.)
`rho=m/V=(600 \ g)/(500 \ cm^3)=color(red)(1,2 \ g/(cm^3))`
0