Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolós feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
436
sziasztok! légyszi tudnátok segíteni ebben a feladatban? előre is köszönöm!!!!

1. Mekkora térfogatú vizben hány g nátrium-jodidot oldottunk fel, ha a 45g-os oldat 25 tömegszázalékos?
(Pviz = 1g/cm³)

2. 10g kalcium-kloridot feloldottunk 85cm³ vizben. Mekkora az oldat tömegszázalékos összetétele?

3. Mekkora tömegű 12 tömegszázalékos szén-tetrakloridos jódoldatot készíthetünk 12g jódból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömegszázalék
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`1.`

`m_(oa)=(45*25)/(100)=11,25g`

`m_(osz)=45-11,25=33,75g`

`V_(osz)=(33,75)/1=33,75cm^3`

`2.`

`m_(osz)=1*85=85g`

`m_o=85+10=95g`

`W%=(10)/(95)*100=10,52%`

`3.`

`m_o=(12*100)/12=100g`
1