Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Profit maximum

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
467
Egy termék egységára P(x) = 5000 − 4x, költsége: C(X) = 1000 + 1500x, (x a megtermelt mennyiség). Adja meg a profit maximumát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom, hogy aktuális-e még a feladat megoldása és mennyire késői a válasz? Ez a feladat csak részben matematikai feladat. Másik részét közgazdasági ismeretek teszik ki. Ha feltételezzük, hogy ebben az esetben a `F(x)` profitot `F(x)=P(x)*C(x)` képlettel határozzuk meg, akkor nagyon egyszerű dolgunk van. `frac{dF(x)}{dx}=0` esetén vesz fel a profit szélsőértéket. Látható hogy F(x) egy fordított állású parabola, mert
`F(x)=2000·(1250 - x)·(3·x + 2)=2000(- 3·x^2 + 3748·x + 2500)`. Ez viszont `x approx 624,66` esetén lesz maximális.
Módosítva: 3 éve
0