Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerves kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
448
Két oxigéntartalmú szerves vegyületnek azonos a tömegszázalékos összetétele. 54,5 tömegszázalék szén,9,10 tömegszázalék hidrogén és 36,4 tömegszázalék oxigén.
a,Határozd meg a szénvegyületek tapasztalati képletét!
Addig értem hogy 100 g vegyületben van:54,5 gramm C, 9,10 gramm H és 36,4 gramm O. Ezeket elosztom a moláris tömegükkel és megkapom hogy: 4,54 mol C, 9,10 mol H és 2,28 mol Oxigén.
Ezután viszont nem tiszta
x:y:z=4,54:9,10:2,28=2:4:1
Ez hogy jön ki? Előre is köszönöm a választ. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia,

leosztod őket 2.28-cal, ilyenkor mindig a legkisebbel leosztassz.

`(4.54)/2.28:9.1/2.28:2.28/2.28=2:4:1`
0