Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg számítása rugó elmozdulásából

Főoldal » Középiskola » Fizika
533
A feladat:
Két kis kocsi közé összenyomott rugót helyezünk, majd hirtelen elengedjük őket. Néhány másodperc múlva megjelöljük a kocsik helyzetét, és megmérjük, mekkora utat tettek meg. Az egyik kocsi esetében ez 14 cm, a másiknál 21 cm. Melyik kocsi tömege nagyobb? Hányszorosa a másikénak?
Egyszerűen a 14 cm és a 21 cm között kell arányt számolni? Tehát az egyik 14/35, a másik 21/35 lenne? Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömeg, rugóerő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`ΣW_1=ΣW_2`

`1/2D*Δl^2=F_s*s`

Mivel mindkettőnél ugyanaz a rugó energia, ezért ez egyenlővé lehet tenni.

`m_1*g*μ*s_1=m_2*g*μ*s_2`

Leegyszerűsítünk `μ`-vel


`(m_1)/(m_2)=(s_2)/(s_1)= 3/2`

Így az
`m_1=3kg`
Az
`m_2=2kg`
Módosítva: 3 éve
1