Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Sziasztok! Kérlek segítsetek megoldani! Csatoltam képet! Minél hamarabb kellene
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
49,

a,

`c=root()(2)*a` = `root()(2)*5` `approx` 7,07 cm

b,

`a=c/root()(2)` = `5/root()(2)` `approx` 3,54 cm

c,

átló = `root()(a^2+b^2)` = `root()(2.1^2+2.8^2)` = 3,5 cm

d,

a = 10 cm

`beta` = 60°

`cosbeta=a/c` `rightarrow` c = `a/(cosbeta)` = `10/(cos60)` = 20 cm

`b=root()(c^2-a^2)` = `root()(20^2-10^2)` `approx` 17,32 cm

50,

c = 6,5 m

a = 6 m

b = `root()(c^2-a^2)` = `root()(6.5^2-6^2)` = 2,5 m
1