Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Sziasztok! Kérlek segítsetek megoldani! Csatoltam képet!
Köszönöm szépen!
U.i: Ha lehet, akkor minél hamarabb kéne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`m_a` = `root()(b^2-(a/2)^2)` = `root()(10^2-6^2)` = 8 cm

`T=(a*m_a)/2` = `(12*8)/2` = 48 `cm^2`

`K=a+2b` = `12+2*10` = 32 cm

b,

Nincs ilyen háromszög (a=0 cm).

c,

`a=2*root()(b^2-m_a^2)` = `2*root()(13.5^2-10.8^2)` = 16,2 cm

`T=(a*m_a)/2` = `(16.2*10.8)/2` = 87,48 `cm^2`

`K=a+2b` = `16.2+2*13.5` = 43,2 cm.
1