Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyiptomi piramis ( négyzet alapú szabályos gúla ) magassága 150 m, alapterülete 0,04 km 2 . Mekkora az oldallapok területe és milyen meredekek az oldallapok ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
Sziasztok!Valaki meg tudná oldani ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`0,04 \ km^2=40.000 \ m^2`

`a=sqrt(T_a)=sqrt(40.000)=color(red)(200 \ m)`

`m_a=sqrt(m^2+(a/2)^2)=sqrt(150^2+(200/2)^2)=color(red)(180,28 \ m)`

`T_p=(n*a*m_a)/2=(4*200*180,28)/2=color(red)(72.112 \ m^2)`

`sinalpha=m/m_a=(150)/(180,28)=>color(red)(alpha=56,31°)` szögű az oldallapok meredeksége az alaplaphoz képest.
0