Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy négyoldalú szabályos gúla alapéle 10,4 cm, oldaléle 17,6 cm. Határozzuk meg a gúla térfogatát és felszínét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
599
Sziasztok!Valaki meg tudná oldani ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`M_("oldallap)=sqrt(s^2-(a/2)^2)=sqrt(17,6^2-((10,4)/2)^2)=color(red)(16,81 \ cm)`

`M_("gúla")=sqrt(M_("oldallap")^2-((a)/2)^2)=sqrt(16,81^2-((10,4)/2)^2)=color(red)(15,99 \ cm)`

`V=((n*a^2*cot \ (180°)/n)/4*m)/3=((4*10,4^2*cot \ (180°)/4)/4*15,99)/3=color(red)(576,49 \ cm^3)`

`A=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+(n*a*M_("oldallap"))/2=(4*10,4^2*cot \ (180°)/4)/4+(4*10,4*16,81)/2=color(red)(457,8 \ cm^2)`
0