Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy zárt kocka alakú láda falvastagsága mindenütt 2 cm, külső élhossza 1m, anyagának sűrűsége 0,8 kg/dm 3 . Mekkora a tömege ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
645
Sziasztok!Valaki meg tudná oldani ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka belső élhossza: `100-2-2=96 \ cm`

A kocka térfogata: `V=a_1^3-a_2^3=100^3-96^3=115.264 \ cm^3=color(red)(115,264 \ dm^3)`

A kocka tömege tehát: `m=V*rho=115,264*0,8=color(red)(92,21 \ kg)`
0