Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Heloka!
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni. Köszönöm, boldog karácsonyt mindenkinek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, geometria, általános iskola
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kérdés tehát az, hogy a 4x4x4-es kockán hány közép, él és sarokelem van.

a, 1 piros lap

A 4x4x4-es kockán egy oldalon 4 ilyen elem van, a kocka 6 oldalán tehát `6*4` = 24 ilyen elem van.

b, 2 piros lapja van

A kockának 12 éle van, élenként 2 elem, összesen tehát `12*2` = 24 ilyen elem van

c, 3 piros lapja van

A kockának 8 sarka van, tehát 8 ilyen elem van.

d, 0 piros lapja a belső elemeknek van, belül egy `2*2*2`-es kocka van, tehát 8 ilyen elem van.

Összesen van `4*4*4` = 64 elemünk, ami `24+24+8+8˙ = 64 elem. (ez lett volna az ellenőrzés).

Boldog karácsonyt!
0