Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika

Főoldal » Középiskola » Fizika
320
1. Nagyság szerint sorszámozza a táblázat alsó felében, az alábbi kifejezéseket:

0.011MΩ
312mΩ
68KΩ
0.065MΩ
12000Ω
10KΩ
0.3Ω
62000Ω
310000μΩ
0.000006GΩ

























2. Mekkora egy izzólámpán átfolyó áram erőssége, ha 1 perc alatt 72C töltés halad át rajta?
I=?


I= 1,2A


3. Mekkora a 2. feladatban szereplő izzólámpa ellenállása, ha az ott kiszámított áram akkor folyik, ha 12V-os akkumulátorra kapcsolják az izzólámpát.
R=?





4. Az előző feladat szerint működő izzólámpa hány joule munkát végez 2 óra alatt?
W=?






5. Mekkora a teljesítménye a 3. feladatban működő izzólámpának?
P=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

0.011MΩ 5.
312mΩ 8.
68KΩ 1.
0.065MΩ 2.
12000Ω 4.
10KΩ 6.
0.3Ω 10.
62000Ω 3
310000μΩ 9
0.000006GΩ 7.

`2.`

`I=(72)/(60)=1,2A`

`3.`

`R=U/I=(12)/(1,2)=10Ω`

`4.`

`W=U*I*t=12*1,2*60*60*2=103680J`

`5.`

`P=U*I=12*1,2=14,4W`
0