Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgősen kéne a segítség leckéhez

Főoldal » Középiskola » Fizika
493
Egy gépkocsi villamos hálózata 12 V feszültségű. Az ablaktörlőmotor névleges teljesítménye 60 W. Mekkora a motor névleges árama? Állandó üzemet feltételezve, mennyi villamos energiát fogyaszt l óra alatt?



Mekkora töltés végez 2,5 Wh munkát 250 V feszültségű pontok között? (36 As)



R = 560 ohmos ellenálláson mennyi ideig kell folynia az I=150mA áramnak ahhoz, hogy 63 Wh energia használódjék fel?

Milyen értékű ellenállást kell t = 2,2 óráig egy 60 V feszültségű telepre kapcsolni ahhoz, hogy az energiafogyasztás 24 Wh legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

`P=U*I`

`I=P/U=(60)/(12)=5A`

`2.`

`W=U*I*t`

`I*t=Q`

`W=U*Q`

`Q=(2,5)/(250)=0,01(Wh)/V=36C`

`3.`

`W=I^2*R*t`

`t=W/(I^2*R)=(63)/(560*0,15)=0,75h`

`4.`

`W=(U^2)/R*t`

`R=(U^2*t)/W=(60*2,2)/(24)=5,5Ω`
0