Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számíás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Valaki tudna segíteni pls.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
51. Feladat

`"A"=sqrt((0-0)^2+(0-5)^2)=color(red)(5 \ cm)` távolságra van.

`"B"=sqrt((0-16)^2+(0-12)^2)=color(red)(20 \ cm)` távolságra van.

`"C"=sqrt((0-(-18))^2+(0-(-7,5))^2)=color(red)(19,5 \ cm)` távolságra van.


`|vec(AB)|=sqrt((-1-7)^2+(1-(-5))^2)=color(red)(10 \ cm)`

`|vec(AC)|=sqrt((-1-7)^2+(1-7)^2)=color(red)(10 \ cm)`

`|vec(BC)|=sqrt((7-7)^2+((-5)-7)^2)=color(red)(12 \ cm)`

`"K"=|vec(AB)|+|vec(AC)|+|vec(BC)|=10+10+12=color(red)(32 \ cm)`



47. Feladat

`x=sqrt(3,9^2-((6,5-3,5)/2)^2)=color(red)(3,6 \ cm)`

`T=((6,5+3,5)*3,6)/2=color(red)(18 \ cm^2)`
Módosítva: 3 éve
2