Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oxido-redukció

Főoldal » Középiskola » Kémia
440
A 6-os és a 7-es feladat kéne,kérem szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #feladat, #kemia, #oxido-redukció
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

6. feladat végeredményei:
a; pont: Az egyenlet: KClO₃+ 6 HCl = 3 Cl₂+ KCl+ 3 H₂O a helyesen felírt együtthatókkal;
Az első állítás az igaz, míg a második állítás hamis (a sósavnál a klórnál -1-ről nulla ox. számra nő, tehát oxidálódott!)
b; pont: Már meg vannak állapítva!
c; pont: 0,06 mol klórgáz fog fejlődni!
d; pont: 10,27 cm³, 36 tömeg%-os, 1,183 g/cm³ sűrűségű tömény sav kell a folyamathoz! :)

7. feladat végeredményei:
a; pont: Az egyenlet: 4 KNO₃+ 5 C = 2 K₂CO₃+ 2 N₂+ 3 CO₂ a helyesen felírt együtthatókkal;
b; pont: A szén a rekukálószer, a kálium-nitrát pedig az oxidálószer szerepét tölti be a folyamatban!
c; pont: (5 : 4)= 1,25 a keresett mólarány
d; pont: 12,127 g C van a 93,8 g keverékben, ezért 1,0097 mol a gázelegy anyagmennyisége (ue. a széné is!),
továbbá az állapotegyenletből 24,357 dm³ gázelegy jön ki, amiből 9,74 dm³ nitrogéngáz és 14,61 dm³ CO₂-gáz a keresett gázok térfogata külön-külön! :)

Legkésőbb holnap reggel, vagy ma este tudom elküldeni beszkennelve a levezetéseket hozzá! :)

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves, kémia-matek korrepetáló)
1

Csatoltam képet.
1