Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyerekek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
524
A teremben annyi gyerekláb kalimpál hogy az 1 harmada 3-mal több mint az egy hatoda. Hány gyerek ül a teremben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x gyerek, akkor `2*x` láb (feltételezzük, hogy mindenkinek kettő van). Ekkor felírhatjuk a következő egyenletet:

`(2x)/3-3=(2x)/6`

`(2x)/6=3`

x=9

9 gyerek van a teremben, ellenőrizd.
0