Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
Ha egy osztály tanulói kettesével ültetjük a padokba akkor még yzüksegünk lesz 3 padra. Ha hármasával ültetjük a pdokba akkor 2 pad üresen marad. Hány tanuló és hány pad van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Padok száma x. Ha kettesével ültetjük, 2⋅3tanuló kimarad; a tanulók száma 2x+6. Ha hármasával ültetjük,
3*2 hely marad; a tanulók száma 3x-6.
2x+6=3x-6 /+6
2x+12=3x /-2x
x = 12
12 pad van. A tanulók száma 12*3-6=36-6=30
0