Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Ha egy osztály tanulói kettesével ültetjük a padokba akkor még yzüksegünk lesz 3 padra. Ha hármasával ültetjük a pdokba akkor 2 pad üresen marad. Hány tanuló és hány pad van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Padok száma legyen x. Ha kettesével ültetjük, `2*3` tanuló kimarad; a tanulók száma 2x+6.

Ha hármasával ültetjük, `3*2` hely marad; a tanulók száma 3x-6.

2x+6=3x-6 /+6

2x+12=3x /-2x

x = 12

12 pad van. A tanulók száma `2*12+6` = 30.
1