Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
433
Hány gramm but-1-én addícionál 290g brómot?

(MBr=80,0 g/mol; MC=12,0 g/mol; MH=1,0 g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`C_4H_8` + `Br_2` `rightarrow` `C_4H_8Br_2`

`M_(C_4H_8)` = 56 `g/(mol)`

`M_(Br_2)` = 160 `g/(mol)`

1 mol brómot 1 mol butén addícionál.

`290/160` = 1,8125 mol brómot ugyanennyi mol butén addícionál, aminek a tömege `1.8125*56` = `ul(color(red)("101,5 g"))`.
0