Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni matekból?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
Holnap matek tz-t írok és ezt az 1 feladatott nem értem. Valaki megoldaná nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
El kell képzelni, az a tuti:

András 9 nap alatt ás fel 1 kertet. András tehát 1 nap alatt felás `1/9` kertet.

Ugyanez Bélára: Béla 1 nap alatt `1/6` kertet ás fel.

András dolgozik x napot, tehát felás `x/9` kertet.

Béla dolgozik x-4 napot, felás `(x-4)/6` kertet.

Együtt felásnak `x/9+(x-4)/6=1` kertet.

Ezt kell megoldani.

Közös nevező:

`(2x)/18+(3(x-4))/18=18/18`

`2x+3(x-4)=18`

5x-12=36

5x=30

x=6 napig dolgozott András.

2