Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni matematikából (11.osztály)

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
A 3. Feladat megoldására lenne szükségem sos!
Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS, 11. osztály, #matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk hogy az 50 fok úgy aránylik a 12-höz, mint béta ((360-2X50): 2)=130fok a nagyobbik oldalhoz. Ebből megkapjuk, hogy a nagyobbik oldal 31.2. Kerület: 2a+2b=86,4. Aztán a két oldalból és az egyik átlóból keletkezik egy derékszögű háromszög, aminek az átlójának a hosszát keressük. c[négyzet=anégyzet+bnégyzet ebből c=33 és a sugár amit keresünk az a cének a fele, szóval r=16,7
0