Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
325
"5., Számítsd ki a hiányzó oldalak hosszát!" Matekból mindig is rossz voltam, itt a fél év, s ha nem kapok négyest a TZ-re, megbukok.. légyszíves valaki segítsen.:')
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonlóak a háromszögek.

Egy oldal van, amit mindkettőnél tudunk, erre lehet felírni az arányát.

`lambda=21/6=3.5`

És akkor:

`3.5x=28`
`x=8` `cm`

`4*3.5=y`
`y=14` `cm`
1