Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgások 1

Főoldal » Középiskola » Fizika
492
Hali. Az 1 2es feladatokhoz lenne szükségem segítségre.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1)
A szögsebesség az, hogy hány radiánt fordul 1 másodperc alatt:
`ω=8 1/s`

Periódusidő: mennyi idő alatt fordul egy teljes kört, vagyis 2π radiánt?
T idő alatt: `T·8 = 2π`
`T = (2π)/8 = π/4\ s`
Hivatalosan a képlet, amit meg kell tanulni, ez: `ω = (2π)/T`

Fordulatszám: Hányat fordul 1 másodperc alatt?
Ha egyet T másodperc alatt fordul, akkor N-et `N·T` másodperc alatt. A fordulatszámnál éppen 1 másodperc alatt fordul N-et:
`N·T = 1\ s`
`N = (1\ s)/T`
most `N = (1\ s)/(π/4\ s) = 4/π`
0