Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség ZH 9

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
421
Egy fafeldolgozó telepen deszkákat készítenek. Ezek hossza normális eloszlású
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Normális eloszlás P[400;3]
P(X<399) = F(399)
F(399) = Φ*(399-400)/3
=Φ*(-1)/3 = 1-Φ*1/3 = 1-0,6293 = 0,3707
A megoldási lehetőségeid közül a 0,3649 lesz a jó, a Φ kiszámolásához jóval pontatlanabb táblázatot használtam.
0