Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
331
37. A hálózati feszültség egy lakásban 230V. A vasalóm 1,5A áramot használ fel és két órán keresztül működik. Hány forint lesz a villanyszámlám emiatt, ha 1 kWh=100Ft?
a. 690 b. 345 c. 69 d. 34,5 e. 6,9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`U=230` `V`
`I=1.5` `A`
`t=2` `h`

`P=U*I`

`P=230*1.5=345` `W` `=` `0.345` `kW`


`W=P*t`

`W=0.345*2=0.69` `kWh`

`100*0.96=96`

Tehát a c.
Módosítva: 3 éve
0