Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
531
Egy vékony falú műanyagból készült, téglatest alakú ételtartó doboz élei 12 cm, 16 cm és 20 cm hosszúak. A dobozba vizet töltünk és lezárjuk. Amikor a 12 x 16 -os lapjára állítjuk, akkor 5 cm magasságig áll benne a víz.
a) Hány centiméter magasan áll benne a víz, ha a 12 x 20 -as lapjára állítjuk?
b) Hány centiméter magasan áll benne a víz, ha a 16 x 20-as lapjára állítjuk?
c) A dobozba beleteszünk egy kavicsot, és a dobozt a 12 x 16-os lapjára állítjuk. Mekkora a kavics térfogata, ha ekkor a vízszint az eredeti 5 cm-hez képest 1,5 cm-rel emelkedik? (A kavics teljesen a vízbe merül.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
És ezt a sok szart este 8 kor jutott eszedbe kirakni aztán bőgsz hogy senki sem segí hát remélem rád rohad.
-5

A téglatest térfogata:
V=a*b*c
Ezért víz térfogata: V=12*10*5=960 (cm3)
a, 960=12*20*c
960=240*c /240
4 cm=c
b, 960=16*20*c
960=320*c /320
3 cm=c
c, V=12*16*(5+1,5)
V= 1248
A kavics térfogata 1248-960=288 köbcentiméter


Módosítva: 3 éve
1