Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
Egy háromszög C csúcs mellett fekvő külső szöge 128°. Mekkora szöget zár be az A és B csúcsnál fekvő két belső szög szögfelezője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csinálj rajzot és úgy töltsd fel a kérdésedet. Ennyire talán képesek vagytok ti is amellet hogy elvárjátok hogy megoldják!
0

Szia!
Ha tudjuk a C-nél 128 a külső szög akkor 52 lesz a belső
Belső szögek:
C: 52
A+B= 128
és mivel szögfelezés, ezért:
(A+B):2=128:2=64
Válasz: 64 fokos szöget zár be.
1