Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
886
Egy téglalap oldalainak aránya 3:4, a téglalap kerülete pedig 84 cm. Mekkorák a téglalap oldalai?
a) A rövidebbik oldal hosszúsága:1
b) Mekkora a hosszabbik oldal hosszúsága?
c) Mekkora a téglalap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 micsoda kiskacsa?
-2

a.)
`84=2*(3x+4x)`

`84=14x`

`6=x`

`3*x=3*6=color(red)(18 \ cm)` hosszú a legrövidebb oldal.



b.)
`4*x=4*6=color(red)(24 \ cm)` hosszú a hosszabbik oldal.



c.)
`T=18*24=color(red)(432 \ cm^2)`
0