Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meg tudna valaki ezt oldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
7) Egy kovácsmester a megrendelt patkókat1 óra 1 5 perc alatt készíti el. Inasa ugyanezzel a munkával 100 perc alatt végezne. Mennyi idő alatt készítenék el a rondolást ketten?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A fordított arányosság a téma, így tudod felírni egyenletként.

(1 óra 15 perc = 75 perc.)

`1/75+1/100=1/x`

`x=1/(1/75+1/100)` = `7500/175` = 42,86 perc alatt végeznek együtt.
0