Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
372
Szén + _______________ -) ________________________

______________ + _______________ -) magnézium – oxid

Cukor -) víz + ____________________

Nyílra írd ! E : egyesülés B : bomlás

8. Az anyagok csoportosítása: Írd be a táblázatba a számokat!


Elemek
Vegyületek
Keverékek
Oldatok

1. oxigén 2. kén-dioxid 3. levegő 4. durranógáz 5. hidrogén 6. víz 7. cukoroldat 8. argon
9. szén 10. szén- dioxid 11. vasérc 12. ásványi szén

9. tömegszázalék számítás: Oldd meg a feladatot!

300 g oldatunk 30 g oldott anyagot tartalmaz.

a; Hány tö%-os az oldat?: ________________________

b; Az oldatot víz hozzáadásával a kétszeresére hígítjuk. Hány tö%-os a hígítás után kapott oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szén + _oxigén_____ E= _szén-dioxid

_magnézium____ + _oxigén_ E= magnézium – oxid

Cukor B= víz + _szén-dioxid__

Nyílra írd ! E : egyesülés B : bomlás

8. Az anyagok csoportosítása: Írd be a táblázatba a számokat!


Elemek 1, 5, 8, 9,
Vegyületek 10, 2, 6,
Keverékek 3, 4, 11, 12
Oldatok

1. oxigén 2. kén-dioxid 3. levegő 4. durranógáz 5. hidrogén 6. víz 7. cukoroldat 8. argon
9. szén 10. szén- dioxid 11. vasérc 12. ásványi szén

9. tömegszázalék számítás: Oldd meg a feladatot!

300 g oldatunk 30 g oldott anyagot tartalmaz.

a; Hány tö%-os az oldat?: ___10 tömeg%-os az oldat.

b; Az oldatot víz hozzáadásával a kétszeresére hígítjuk. Hány tö%-os a hígítás után kapott oldat?
Hígítás után 5 tömeg%-os lesz az oldat.
0