Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladatban kérek segítséget!

Főoldal » Középiskola » Kémia
544
Milyen az anyagmennyiség-százalékos összetétele annak a nátrium-hidroxid-oldatnak, ame-
lyik elkészítéséhez 35 mol vízben 5 mol nátrium-hidroxidot oldottunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Az oldat (35+5)=40 mol, amelyben van 5 mol szilárd NaOH feloldva.
A kérdés, hogy 100 mol oldatban hány mol NaOH van oldott állapotban?

Ez a következő aránnyal számolható ki: (n/n)%= (100/40)×5= 12,50 %, tehát az oldatunk 12,5 mól%-os! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (47 éves, kémia-matematika korrepetáló)
0