Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hosszabbik átló szögfelező tehát a hosszabbik átló az oldalakkal `(52°)/2=color(red)(26°)`-os szöget valamint `(116°)/2=color(red)(58°)`-os szöget zár be,

A másik két egymással szemben lévő szög nagysága egyenlő: `(360°-52°-116°)/2=color(red)(96°)`

Az átlók merőlegesek egymásra ezáltal négy derékszögű háromszögre osztják a deltoidot melyből kettő-kettő egybevágó így a háromszög szögei: `(180°-90°-(116°)/2)/2=color(red)(32°)`-ot valamint `(180°-90°-(52°)/2)/2=color(red)(64°)`-osak.
0